Utlandsportföljen bättre än övriga aktieindex i år

Utlandsportföljen har gått sidledes kring nollstrecket och pendlar mellan -2% och +2%. Det är en utdelande portfölj och hade jag räknat med utdelningarna så ligger den rejält på plus. Enkelheten i portföljen med stora bjässar i kombination med valutaeffekten har vaccinerat portföljen. Dow Jones world  t ex är ner -15,4% och vårt svenska breda index är ned -23,42%. Utlandsportföljen innehåller stora bolag som är stabila och i flertalet fall utdelande. Det är en kassamaskin som arbetar på i bakgrunden. Jag håller daglig koll på innehaven Den fungerar bra i nuvarande börsklimat med oro och nedgångar, men i tillväxtekonomi blir den ifrånsprungen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s