Inflation och hedge

Det är verkligen spännande tider på börsen. USA:s inflation har konsoliderat på en hög nivå och svenska inflationen har nått en ny toppnivå. Det här sätter press på Centralbankerna. Trots nedgången OMXSPI med -1,27% är sverigeportföljen upp +0,6%. Hedgefonderna kompenserar när börsen går ned. Lynx Dynamic som platsar på Top 5 med en uppgång på +3,31%.

Annons

2 reaktioner på ”Inflation och hedge

 1. Ulf Söderlund 18 september, 2022 / 10:35

  Hej Per
  Hur ska man tänka med hedge ?
  Förenklat kan jag tycka att om en aktie går ner och hedgen går upp lika mycket så är resultatet +-0. Varför ens vara på börsen då?
  Det skulle kunna vara för att värdet behålls samt att man får utdelningar från aktierna, eller hur tänker man ?

  Gilla

  • Per Gustafsson Ohlin 19 september, 2022 / 08:51

   Hej Ulf, problemet är att vi inte vet när börsen ska gå ned eller vända upp. Många hedgefonder har som mål att nå positiv avkastning både i bear och björnmarknad, dvs det finns ingen automatik i att hedgefonder går ned när börsen går upp. Däremot kan ta lite tid för en fond att ställa om. Din fundering om man ska vara på börsen har jag också funderat över mycket. En bra strategi i år hade helt varit att göra sig helt likvid och stå vid sidlinjen, men för mig personligen är börsen mycket mer än så, det är ett intresse. Jag kanske inte har något bra svar, mer än att hålla sig försiktig och ha högre likviditet än vanligt. / Per

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s