Vecka 38, fall på börserna efter räntehöjningar

OMX30 och OMXSPI backade i förra veckan med -3,38% respektive -5,28% i svallvågorna efter centralbankernas hökaktiga räntehöjningar. Tidigare bottennivåer i år har passerats och det ser inte bra ut. Min utlandsportfölj gick trots alltplus +0,68% tack vare att dollarn stärktes mot kronan med +4,27%. Sverigeportföljen backade med -2,84% och klarade sig bättre än indexen tack vare hedgefonderna som gick bäst i veckan. Hedgefonderna Lynx och SEB Asset är sedan en tid tillbaka mina största innehav och jag växlar successivt över från svenska aktier till mer alternativa placeringar och likviditet så länge bearmarket pågår. Utlandsportföljen får vara oförändrad.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s