Höjt kreditbetyg

AstraZeneca är mitt näst största svenska innehav. Då känns det bra att ratinginstitutet S&P höjer kreditbetyget för läkemedelsbolaget till A från -A. Utsikterna är stabila. Det framgår av ett pressmeddelande. Enligt S&P förutsätter de stabila utsikterna att Astra Zenecas nettoskuld uppgår till 2-2,5 gånger ebitda, att fokus ligger på att leverera sin pipeline i det sena utvecklingsskedet samt att man klarar av att bibehålla en justerad ebitda-marginal på över 30 procent (Börskollen).

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s