Min aktievecka 52 – tomterally eller defensiva investerare? Kinas inköpschefsindex och rekordhöga elräkningar

Veckan som kommer bjuder inte på några portföljhändelser och det är lugnt på makrofronten. Historien talar för ett tomterally i mellandagarna, men FED:s och ECB:s skärpta räntebanor kommer förmodligen innebära att investerarkollektivet fortsätter med sina defensiva strategier och avvaktar ytterligare nedgångar innan man går in. Inget är säkert så verkligheten får ge oss besked. En makrohändelse är att Kina redovisar sitt inköpsindex på lördag och det blir intressant att se hur Kinas pivot i coronastrategin påverkar. En trist sak är att nu dimper de dyraste elräkningarna någonsin ned i villaägarnas brevlådor. En tröst är att energipriserna backar imorgon till den lägsta nivån på en månad.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s