Kärninflationen dämpade börsen

Kärninflationen kom in högre än väntat och dämpade börshumöret i Sverige. Riksbankens protokoll offentliggjordes och bekräftade en hökaktig strategi om inflationen inte ger med sig. Övriga börser i Europa stängde blandat medan Nordamerikas börser höll stängt idag. 17 innehav stängde positivt, varav fem innehav stängde över en procent. Brittiska gruvbolag gick bra idag och Glencore toppar min portfölj. Efter dippköpet av klimatkontrollbolaget Muntershar aktien återhämtat sig väl och är upp 9,1% sedan köp. Fastighetsbolaget Catena steg inför rapporten på onsdag.Laxbolaget Bakkafrost gick bra utan direkta nyheter.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s