Min aktievecka 8 – rapporter, utdelning, inflationssiffror, ränteprotokoll och KI-barometer

Rapportsäsongen går in på refrängen, jag har tre innehav som rapporterar och en utdelning. Imorgon kl 8:00 får vi Sveriges inflationssiffror för januari och under veckan kommer även siffror från flera europeiska länder. Den svenska inflationen förväntas bromsa till 9,2% mot 10,6% i december. På måndag släpps riksbankens protokoll från senaste räntebesluten och på onsdag släpps FED:s protokoll. Det är ingen tvekan om att det är FED:s protokoll som sätter stämningen på börserna. Marknaden kommer att leta efter hökaktiga signaler om skärpta räntebanor. Det finns risk för kortsiktiga rekyler i skenet av detta. På fredag får vi KI-barometern för februari. Veckan avslutas med en hemsk påminnelse; årsdagen av Rysslands invasion av Ukraina. Det råder delade meningar om Rysslands ekonomi är nära en kollaps p g a alla sanktioner.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s