Min aktievecka 9 – ”mjuklandning” eller ”icke-landning”?

Nu har alla mina innehav rapporterat och inga utdelningar är att vänta i nästa vecka. Istället för rapporter kommer marknaden framåt att fokusera på makrosiffror. Den tidigare förväntade mjuklandningen ställs mot en ”ickelandning”. Den senare innebär att inflationen stannar kvar på en hög nivå en längre tid än väntat och med en global tillväxt som står emot. Detta leder till finansiell åtstramning med skärpta räntebanor och kan leda till börsnedgångar. Vilken väg som vinner är omöjligt att förutse men vi ledtrådar när Tyskland, Frankrike m fl släpper sina inflationssiffror i veckan. Hoppet om en mjuklandning lever fortfarande, men jag ställer mig frågan om det är dags att vikta ned ett steg till i aktier och köpa tillbaka när det är billigare? Viktiga börsindexet S&P500 trendar fortfarande över MA200, men nu endast med 0,8%. VIX ligger på 21,6 vilket indikerar en lugn marknad. Oroande dock är att både 10 och 2 årsräntorna är stigande. Jag försöker hålla mina texter till en sida och nu är utrymmet slut. Jag sover på frågan och ser fram emot en spännande vecka.

Annons

2 reaktioner på ”Min aktievecka 9 – ”mjuklandning” eller ”icke-landning”?

 1. Ulf 27 februari, 2023 / 06:15

  Hej Per
  Bra sammanfattning
  Har varit defensiv länge nu och väntat på stora dippen men verkar vara mest som vargen kommer läge så jobbigt mentalt nu

  Gilla

  • Per Gustafsson Ohlin 27 februari, 2023 / 20:37

   Hej Ulf, tack för dina vänliga ord. Jag är förvånad över att börsen står emot så bra. Jag är halvdefensiv och försöker vara beredd på både mjuklandning och ickelandning. Det blir intressant med inflationssiffrorna från Tyskland, Frankrike m fl.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s