Bred uppgång med HMS i topp

Efter en dyster vecka inleder Stockholmsbörsen den nya veckan med glatt humör. 29 innehav stängde eller ligger på grönt vid Europabörsernas stängning, varav 13 steg med mer än en procent. Jag noterar att räntehöjningarna börja få effekt.Enligt statistik från SCB idag är tillväxttakten på bolån den lägsta som någonsin uppmätts och till detta kan vi lägga motvinden för detaljhandeln. Det börjar bli tufft för hushållen nu, hoppas Centralbanken har is i magen och ser detta. Bäst idag blev industrikommunikationsbolaget HMS Networks efter att bolaget återköpt 33000 egna aktier. Fiskodlingsjätten Bakkafrost tog andraplatsen utan synliga nyheter. Samtliga banker gick bra med Swedbank i topp. Mitt senaste innehav investmentbolaget Traction gick bra med hjälp av att deras noterade innehav BE Group rusade med 5%.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s