Dagens laginsats – Boliden i topp

Det volatilt på börserna med både röda och gröna utfall. Mitt team hade ingen toppdag och bara 11 bolag stängde på plus. VIX-indexet faller idag ned till 20,57, vilket indikerar en lugnare börs, åtminstone på S&P500. Tyvärr får man en känsla att ”det är lugnet före stormen”. Dagens portföljvinnare blev Boliden som fick hjälp att kopparpriset steg. Det gick även bra för verkstadsbolagen idag med Sandvik i spetsen som fick en stororder idag av ett kanadensiskt gruvbolag. På tredje plats kommer teknikkoncernen Lagercrantz som steg utan direkta nyheter. Idag flyttade jag både de sista posterna av Hexatronic, Hufvudstaden och Nordea till avbytarbänken. Samtliga är välkomna tillbaka när de vilat ut och trendar över MA200 igen. Jag fyllde på i Munters och NXP Semiconductorsistället.

Annons

2 reaktioner på ”Dagens laginsats – Boliden i topp

 1. Björn 28 mars, 2023 / 21:55

  Satt också Hexatronic på avbytarbänken igår, lite trist när det är ett fantastiskt bolag. Nu hoppas man på att man inte missar nästa uppgång.

  Gilla

  • Per Gustafsson Ohlin 28 mars, 2023 / 22:18

   Hej Björn, jag tror marknaden missar Hexatronics unika produkt som gör installationen billigare än konkurrenternas och därför vinner de marknadsandelar. Nu får vi hålla koll på nästa köpläge.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s