Min aktievecka 15, utdelningar, inflationsbesked och portföljförändringar

Efter bankoron blir det fokus på inflation och räntor igen. Förra veckans amerikanska jobbrapport kom in ungefär som förväntat, men visar tecken på att svalna. Om även onsdagens inflationsstatistik går neråt kan vi få uppleva ett lättnadsrally. På fredag får vi den svenska KPIF-inflationen som väntas backa med en procent, men kärninflationen väntas backa mindre. Samtliga börsindex, utom Oslo och Helsingfors, trendar över MA200 och flera motstånd har övervunnits. Trots detta är inte indexen överköpta, RSI (14) är mellan 48 och60. VIX-indexet är fortsatt på låg nivå, 18,4 (18,7), Med rätt inflationsbesked kan det bli ett lättnadsrally i veckan. Tre utdelningar ramlar in i veckan. Hela laget, utom Assa Abloy och Svolder trendar över MA200. Jag testar att flytta in Indutrade och Thule från avbytarbänken. Jag minskar succesivt i Assa Abloy som får vila helt eller delvis om inte trenden vänder. Jag har inget krav på att investmentbolag skall trenda över MA200 så Svolder får vara kvar. Jag har även avyttrat DNB hedgefond och Lynx blandfond. Jag har ökat i New Wave, Sandvik, ABB, Atlas Copco, Husqvarna, TietoEvry, Nordnet, Svolder, Boliden och Swedbank. Det är spännande att jag återigen har två konsumentbolag i laguppställningen, dvs New Wave och Thule. På vanlig depå förvarar jag mina obligations etf:er. XACT obligationer följer ett index som speglar svenska obligationer som emitterats av stat och kommun samt säkerställda bostadsobligationer. iShares statsobligations etf följer ett index som speglar statsobligationer med löptid på 3-7 år. Xtrackers IG företagsobligations är en etf som följer nämnda med hög kreditvärdighet och iShares high yield följer index för företagsobligationer med lägre kreditvärdering.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s