Min aktievecka 17: rapporter, räntehöjning, BNP och innehav

Rapportfloden intensifieras i Europa och USA. Särskilt intressant blir rapporterna för några av USA:s techjättar. Riksbankens räntehöjning på onsdag är veckans höjdpunkt, väntat är 0,5 punkter, kanske läggs räntesänkningar in i räntebanan för första gången. BNP-siffror kommer för både Eurozonen och USA. Tyska DAX är nära all time high samtidigt som Helsingforsbörsen fallit under MA200. VIX-indexet är fortsatt på låg nivå, 16,77 (17,07), så här låg nivåer inte VIX varit på sedan november 2021. Noterar också att Swedbanks fear & greed index visar på girighet på marknaden. Det blir minst sagt en rapportfylld vecka. Det blir 13 rapporter och 9 årsstämmor i veckan. Det blir spännande att se om det blir lika bra rapporter den här veckan. Jag kan inte besöka några årsstämmor eller event då jag befinner mig i Berlin en period. Det kan ibland vara en fördel att vara borta från det vanliga bruset och fokusera på egna analyser. Samtliga bolag trendar över sitt medelvärde. Starkast i laguppställningen är Novo Nordisk och svagaste länken är NXP Semiconductors. Det känns lite märkligt att ett konsumentbolag – Thule- är bästa kortsiktiga trendare. Även om bolagen lever upp till förväntningarna är det inprisat. Bolag som missar förväntningarna kan falla kraftigt.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s