Är jag en ”digital nomad”?

Jag påskyndar våren och åker söderut till Berlin. Mitt investeringsfokus blir plötsligt helt digitalt, fjärran från Stockholms investerarmöten, aktieevent och bolagstämmor. På ett aktiemöte sa en aktievän till mig häromkvällen: -du är ju en ”digital nomad”. Jag googlar och hittar web-sidan svenskanomader.se. Definitionen där lyder; ”En digital nomad är en person som skapat sig geografisk frihet och flexibilitet med hjälp av digitala hjälpmedel – och lever därefter. Tack vare digitaliseringens möjligheter kan i princip var som helst vara ett kontor så länge det finns stabil internetuppkoppling att tillgå”. Okej, det stämmer in på mig, som investerare är jag geografiskt obunden om jag kan avstå liveeventen. Sedan slår det mig att jag bl a har datorer och fyra bildskärmar bak i bilen samt eget boende på mina hemmabaser, så jag får kanske för egen del, nöja mig med definitionen ”digitalt flyttbar”.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s