Skuldtaksoro tynger börsindexen -hattrick av dagens portföljvinnare – 14 vinsthemtagningar och två påfyllningar

Börserna är avvaktande medan skuldtaksförhandlingarna i USA pågår. Europabörserna utom Norge stänger på minus och USA ligger också minus i detta nu. Min laguppställning klarar sig bättre än börsindexen och hela top 15 gänget stänger bättre än båda Stockholmsindexen. En bra laginsats där bolagen täcker upp för varandra, det är laget som är viktigast och skall ge dig en bra helårsavkastning, inte en enskild aktie. VIX är fortsatt på låga 17,61 som indikerar 1ugn och riskaptit, vilket kan tyckas motsägande när skuldtaksoron pågår. Eventuellt är det ett tecken på att marknaden, trots oron, är övertygad om att förhandlingarna blir klara i tid. Idag blev det 14 vinsthemtagningar och 2 påfyllningar.

Dagens portföljvinnare Ependion gör ett hattrick och toppar portföljen för tredje dagen i rad. Det är möjligt att det är i svallvågen efter storposten som förmedlades i fredags. Medcap och Bakkafrost tar andra- och tredjeplatsen utan direkta nyheter.

Dagens första påfyllning föranleddes av att Ependion plötsligt dippade ned till 125 kr på morgonen. Jag slog till och köpte på mig en större post. Aktien stängde sedan på 129,40. Det blev även en mindre påfyllning i Atlas Copco som gick dåligt idag.

Jag gjorde vinsthemtagningar innan indexen blev rödare inför New York öppningen i; Lundbergföretagen, Thule, Latour, Addnode, Investor, Svolder, New Wave, Infineon, Husqvarna, Assa Abloy, Volvo, Traction, Tele2 och Sandvik. Det är inte så mycket på varje innehav men sammantaget blir det en bra slant och blir det skuldtaksstrul i USA och börserna faller kan jag köpa tillbaka billigare.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s