Min framtida virtuella trading- och arbetsplats?

Idag på Sveriges nationaldag är Stockholmsbörsen stängd och jag tar mig tid att spinna vidare på Apples nya headset Vision Pro som presenterades igårkväll. Är det som på första bilden som min framtida investerar- och tradingplats kommer att se ut? Glöm släpandet av fysiska bildskärmar och datorer. Jag kommer att kunna virtuellt skapa flera bildskärmar var jag än befinner mig. Jag kan använda ett virtuellt tangentbord eller helt enkelt utgå från min MacPro. För mig som har flera hemmabaser och reser en del är det perfekt att kunna ha med sig arbetsplatsen virtuellt var jag än är.

Pessimisterna fokuserar mycket på priset som kommer att ligga mellan 35 tkr till 40 tkr, men det är också viktigt att lyfta det kostar att köpa t ex flera fysiska bildskärmar. Har du flera arbetsställen blir det ännu dyrare om du inte släpar med dig all utrustning när du byter plats eller reser. Jag anser att det här kommer att bli en revolution i sättet att arbeta.

Samtidigt ställer det här massor av följdfrågor. Hur påverkar det tillverkning av fysiska hårdvaruvolymer (datorer, bildskärmar, tv m m), behovet av kontorsarbetsytor, oss som sociala människor och så vidare. Jag tror i första hand att det här kommer att revolutionera vårt arbetssätt och då är det företag som kommer att köpa Vision Pro precis som när mobiltelefonen kom.

I ett senare skede när priset blir överkomligt kommer vi även som privatpersoner att köpa Vision PRO. Även här är möjligheterna oändliga med möjlighet se på filmer, studera och socialisera i en förstärkt verklighet. Just nu känns det kanske som på bilden nedan om tänker på att köpa in headsetet som privatperson.

Ikväll blir det tennis för mig i Berlin, och då menar jag verklig tennis med svett, dammig röd grus och påverkan av väder och vind. Det känns rätt skönt med verkligheten ”som den är” när man tänkt på den virtuella en stund. Det är något speciellt med det verkliga och fysiska som ingen virtuell värld kan ta över. Bara en sådan sak som att jag ofta föredrar en riktig bok med pappersblad istället för skärmen på min iPad. Det här får bli slutordet. Jag önskar alla en härlig nationaldag.

Lämna ett svar