Apple lyfte tvåsiffrigt – favorit i aktieportföljen

Apple rusade tvåsiffrigt till ny rekordnivå efter gårdagens starka kvartalsrapport.

En av dagens stora vinnare blev Apple som rusade 10,5 procent till nya rekordnivån 425 dollar. Bolaget presenterade siffrorna för sitt andra kvartal i går, där både omsättning och resultat kom in bättre än väntat. Efter dagens kursrusning är Apple världens största börsbolag.

Den 9 juni skrev jag att ”äntligen har jag köpt aktier i bolaget vars produkter jag älskar och använder dagligen. Bara detta kan ju vara ett skäl att köpa en aktie. När man gillar produkterna är det ju en form av fundamental analys. Med tanke på att aktien gått upp 75% på 12 månader är det kanske inte världens bästa köpläge”, men efter gårdagens rapport rusade aktien, så det känns positivt med lite ljusglimtar efter veckans ”svajighet” på börsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s