Storytel rapportbackar

Ett av Aktieportföljens innehav rapportbackar, just nu ned -9,21%. Ljudboksspecialisten Storytel släppte på morgonen sin rapport för det andra kvartalet. Bolaget ökade sina intäkter och minskade förlusten under perioden, jämfört med samma kvartal året innan.

Oroande är att vdn Jonas Tellander flaggar för sämre tillväxt i rapporten. För helåret väntas streamingintäkterna nu uppgå till 1,9 miljarder kronor, här låg den tidigare uppgivna prognosen i spannet 1,9 till 2,0 miljarder kronor, uppger nyhetsbyrån Direkt. Även intäktstillväxten skrivas ned till 32 procent jämfört med det tidigare inrevallet 32-35 procent.

I Breakit läser jag; trots att Storytel förmedlade svagare utsikter inför nästkommande kvartal anser Pareto att det långsiktiga caset är intakt. Det framgår av en analysuppdatering. Siffrorna i det andra kvartalet var i linje med förväntningarna, medan guidningen för tredje kvartalet var sämre än vad Pareto väntat sig, beroende på ökad osäkerhet runt prenumerationstillväxten utanför Norden. Pareto skriver att deras estimat för 2020 kommer skruvas ned marginellt, men det långsiktiga caset är intakt. Aktien väntades handlas ned på rapporten. Det visade sig vara korrekt, givet en inledande nedgång på över 7 procent.”

Jag håller med Paretos analys och ser nedgången som ett eventuellt köpläge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s