Veckorapport – Överdrivna värderingar korrigerade

Nedgången inom teknologisektorn på Wall Street vecka 36 har påverkat även den svenska börsen. Scott Knapp, chefsmarknadsstrateg på CUNA Mutual Group, uppger att vi har haft överdrivna värderingar på marknaderna, särskilt inom tekniksektorn, och den behövdes korrigeras till en viss grad.

Aktieportföljen klarade nedgången relativt hyfsat och backade med -1,11%. Fem av innehaven ökade ändå med mer än 5%. Fondportföljen backade med -1,18%. Båda portföljerna gick bättre än OMX30 som backade med -1,88%.

Fem aktier med bäst utveckling:

 • Elekta +11,04%
 • Stora Enso +9,80%
 • Accell group +6,95%
 • Soltech Energy 6,20%
 • SSAB 6,03%

Kommentar: Elekta visade vinstlyft i senaste rapporten och analytikerna säger köp! Förväntningarna på stigande massapriser har under veckan höjt Stora Ensos aktie. Accell äger några av Europas finaste cykelmärken, vilket ligger i tiden. Soltechs visar med sin förvärvningsstrategi och emission höga ambitioner, vilket aktieköparna gillar. Ståltillverksaren SSAB:s hemmamarknad, Europa, står äntligen inför en bred återhämtning och den amerikanska plåtmarknaden väntas i den senare delen av året börja återhämta sig.

Aktierna som gick sämst:

 • VNV Global -14,50%
 • Kambi group -9,35%
 • Kindred group -8,24%
 • Betsson -8,22%
 • I.A.R Systems -7,11%

Kommentar: Teknik och spelbolag har backat mest i veckan.

Fonderna som gick bäst:

 • Swedbank Robur Global emerging -0,35%
 • Swedbank Robur Global impact -0,56%
 • Swedbank Robur kinafond -0,67%
 • Swedbank Robur Ny Teknik -1,22%
 • Swedbank Robur USA -1,25%

Kommentar: Globalfonderna klarade sig bäst i veckans nedgång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s