Amerikanskt investmentbolag läggs till portföljen.

Jag har i tidigare inlägg redan presenterat två av förra veckans inköp och tillskott till aktieportföljen; Catena Media och IBM. Den första är ett tillskott i tillväxtportföljen och den andra läggs till utdelningsportföljen

Foto: Piro4d

Jag har även investerat i ett amerikanskt investmentbolag/bank. En trigger för den här investeringen kan vara att det förväntas bli en uppgång för stora företagsaffärer. Dessutom menar många analytiker att det kan vara ett tronskifte på gång mellan tillväxtaktier och värdeaktier. Under det senaste året har tillväxtbolagen avkastat hela 43 procent bättre skriver Dagens industri. ”Så stor skillnad var det inte ens under it-bubblan i slutet av 1990-talet”. ”Tillväxtaktiernas utklassning är inne på lånad tid”, säger David Lefkowitz, aktiestrateg för USA på UBS fondbolag, till Di.

Lazard är ner 21% sedan årsskiftet och här finns alla förutsättningar för att återhämtningen skall börja. Bolaget ger en direktavkastning på fina 6 procent. Bolaget har gott renommé och aktien är på väg upp efter vårens kursbotten.

Källa:Nordnet
Källa:Nordnet

Lazard har en lång historia från 1848. Bolaget är ett investmentbolag som också de erbjuder finansiella tjänster. De investerar i dagsläget i en mycket bred portfölj av bolag. Men de lägger extra stor vikt på att göra mycket grundlig forskning innan de faktiskt investerar i ett bolag, och är aktiva aktieägare i de olika bolagen.

Företagets intäkter är nästan lika fördelade i finansiell rådgivning som rådgivning om förvärv och omstrukturering och kapitalförvaltning. Företagets kapitalförvaltningsverksamhet består huvudsakligen av aktier (över 80% av förvaltade tillgångar), är internationellt orienterad och riktar sig till institutionella kunder. Geografiskt genererar företaget cirka 60% av försäljningen i Amerika, 30% i EMEA och 10% i Asien-Stillahavsområdet. Lazard har bosättningar i mer än 40 städer i mer än 25 länder och sysselsätter över 2900 personer.

Annons

En reaktion på ”Amerikanskt investmentbolag läggs till portföljen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s