Bolaget som har nycklarna till en framgångsrik förvärvningsstrategi

Aktieportföljen har köpt in sig i Assa Abloy. Omfördelning har skett genom att delar av innehavet i SCA har sålts av, som sedan köp stigit med 56,6%. Assa Abloy tillhör Swedbanks sektorsfavoriter och ingår även i bankens tradingcase.

Företaget är världens största låstillverkare och har strukturell tillväxt för smarta lås samt en framgångsrik förvärvsstrategi. P/E talet är måttliga 23,54.

Swedbank (Kepler Cheuvreux) skriver i Aktiellt: ”Assa Abloy är helt exponerat mot byggande, men trots den inbromsning som nu skett ser vi ingen strukturell förändring i efterfrågan och ser en återgång till 2019 års nivåer 2021p. Då bolaget vidare har världens största bas av installerade produkter, sker en stor del av försäljningen på eftermarknaden vilket skapar viss stabilitet. Vi ser också en grundläggande strukturell tillväxt för elektroniska lås, vilket är ett marknadssegment som nu står för cirka 30% av försäljningen. Förvärvspipeline är vidare full och vi förväntar oss att bolaget fortsätter att göra förvärv, vilket också borgar för en stabilitet i tillväxten. Ur ett medellångt perspektiv ser vi därför fortsatt potential till god årlig tillväxt, drivet såväl organiskt som av förvärv. Utifrån bolagets organiska tillväxtpotential och dess högst framgångsrika förvärvsstrategi ser vi därför aktien som attraktivt värderad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s