Snabb acceleration av Soltech efter emissionen – bolaget växlar upp

Det blev snabba besked från Soltech om aktuella förvärvsstrategier efter emissionen. Aktieportföljen deltog både i företrädes- och tilläggsemissionen och det är ingen tvekan om att bolaget nu lever upp till förväntningarna.

Soltech förvärvar:

  • 60% av solenergibolaget Miljö & Energi Ansvar Sverige AB (MEASOL).
  • Soltech Energy har tecknat avtal om 80 procent av aktierna i Takrekond i Småland AB och 100 procent av Takrekond i Kalmar AB.

Förvärven ovan beräknas bidra med över 150 miljoner i omsättning om 3 år och bolagets ambitiösa omsättningsmål börjar bli högst troliga.

Även i Kina händer det saker via dotterbolaget Advanced Soltech:

  • Advanced Soltech har meddelat att dotterbolaget ASRE tecknat en order på en solenergianläggning på 5,2 megawatt. Avtalet ger årliga intäkter på 4,1 miljoner kronor under avtalets 20-åriga löptid, vilket totalt innebär intäkter på 81,9 miljoner kronor.
  • ASRE har även tecknat avtal för en anläggning på 1,5 megawatt för årliga intäkter på 1,37 miljoner kronor. Över avtalet 20-åriga löptid innebär detta totalt 27,4 miljoner kronor i intäkter.
  • Dessutom har Advanced Soltech tagit in 131,5 miljoner kronor i nyemission av preferensaktier. Nyemissionen genomförs inför den planerade noteringen av Advanced Soltechs aktier på First North Growth Market.
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s