Påfyllning av månadsutdelare – pyramidens bas

I går fyllde jag på två av Aktieportföljens månadsutdelare. Kombinationen månadsutdelning, tillväxt och tradingcase är en attraktiv mix.

Aktieportföljens innehav är uppbyggt som en pyramid med mogna bolag med attraktiv direktavkastningen i basen. Mellan toppen och basen finns tillväxtbolagen och på toppen finns förhoppningsbolagen.

🇨🇦 Northwest healthcare REIT är en av de mest motståndskraftiga företagen 2020 på grund av sin lågkonjunktursäkra verksamhet och exponering mot vården. NorthWest är den största icke-statliga ägaren och huvudansvarig för medicinska kontor och vårdfastigheter i Kanada. NWH har en portfölj med 189 inkomstgenererande fastigheter i Nordamerika, Europa och Australien. NorthWest har en attraktiv direktavkastning på 6,58% . Se även inlägg den 25 november.

🇨🇦 Kommersiella REITs som RioCans aktie har backat under pandemin eftersom kontor och butiker stängs ned och människor till stor del arbetar hemifrån. RioCan-aktien är 40% lägre än årshögsta. Detta har dock ökat direktavkastningen till 9%. Fr o m 2021 sänks utdelningen till drygt 5-6%. Tillsammans med en god direktavkastning och potentiell återhämtning när vaccineringarna tar fart ser det intressant ut. Se även inlägg den 25 november.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s