Var bor internet och all datatrafik? Går det att köpa aktier i detta?

Jo, Aktieportföljens nya innehav är Digital Realty som äger, förvärvar, utvecklar och driver datacenter. Tänk på datacenter som internets hem. När du öppnar en molnbaserad plattform, som du använder just nu, måste den bo fysiskt någonstans och det är här datacenter kommer in.

Under pandemin har miljontals människor tvingats arbeta hemifrån och fler är hemma och strömmar underhållning. Behovet av säkra och tillförlitliga platser för lagring av servrar, nätverksutrustning har ökat kraftigt. Equinix och Digital Reality är de två största REIT-datacenterna i världen. De anses vara naven på Internet.

Digital Reality fokuserar på att tillhandahålla datacenter, samlokalisering och samtrafiklösningar globalt inom olika branscher; allt i från molntjänster och informationsteknologitjänster, kommunikation och sociala nätverk, finansiella tjänster, tillverkning, energi, vård och konsumentprodukter m fl.

Digital Reality har 280 anläggningar i 22 länder och på 6 kontinenter, Antalet anställda är 1860 och intäkterna är 2,5 miljarder dollar. Antalet kunder är mer än 4000.

Datacenter har blivit det centrala nervsystemet i den digitala ekonomin och den accelererande digitala omvandlingen har lett till en snabb tillväxt i efterfrågan på datacenter, vilket understryker vikten av miljöförvaltning. Digital Reality är fokuserad på en hållbar utveckling. Företaget har fyra år i rad erhållit National Association of Real Estate Investments Trusts (Nareit) ”Leader in the Light” -pris för hållbarhet i datacenter. I april blev Digital Realty den första datacenterleverantören som fick en EPA ENERGY STAR®-utmärkelse för överlägsna energieffektivitetsresultat i hela sin globala portfölj.

Aktien ger för närvarande en direktavkastning på 3,2% och Digital Realtys utdelning har ökat varje år sedan 2005 med en genomsnittlig årlig tillväxt på 11%. Jag ser bolaget som en attraktiv investering med tanke på dess kombination av 3% + utdelning, tvåsiffrig tillväxt och det oundvikliga behovet av fler datacenter runt om i världen.

Aktien hade sitt årshögsta i augusti på drygt 160 kr och ligger för närvarande på 137 kr och det ser ut som en attraktivt ingångsnivå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s