Veckorapport 48 och outlook….

Efter en volatil vecka stannar indexen strax under nollan. Mina portföljer stannar på samma nivå som veckan innan och med tanke på att de flesta index gick minus är det ok. Det finns en oro i marknaden med det nya omikronviruset. Det verkar vara smittsamt men vi vet ännu inte hur sjuka vi blir av det. Vi får leva med en marknadsoro för detta tills vi vet mer. FED:s uttalande om snabbare tapering och räntehöjning pga inflationen och den starka återhämtningen är ett annat orosmoment. Min outlook framöver är att stärka portföljernas inflationshedge. Veckans köp är ett steg i den riktningen. Jag har utökat mina positioner i råvaror som är bra att äga vid inflation och exportbolag som vinner på en svagare krona. Troligen kommer vår egen Riksbank att vara mer duvaktig än omvärlden med tanke på att Sverige inte har samma problem med inflation som omvärlden.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s