Börsen: nyhetsrally med bud på Nobina

Vilken start på börsveckan, flera spännande händelser bland innehaven; bud på Nobina, VW och Bosch utvecklar bilmjukvara tillsammans, Indutrade köper brittiska North West Metals, Alfa Laval ingår samarbetsavtal med Microsoft, Novo Nordisk gör miljardinvestering m m. Jag åker bil från Bonn till Berlin och fascineras av nyhetsflödet. Bland mina innehav är nog budet på Nobina den stora nyheten. Det brittiska investmentbolaget Basalt har lagt ett bud på bussoperatören Nobina och aktien rusar idag +29%,- till budpriset 108 kronor per aktie. Aktien har nu stigit +69,69%sedan köpen första kvartalet i år. Portföljerna är i skrivande stund idag upp +71.362,- kr. Jag lutar mig tillbaka och njuter, snart är det min tur att ta över ratten.

Annons

2 reaktioner på ”Börsen: nyhetsrally med bud på Nobina

 1. Annie 19 januari, 2022 / 18:04

  Hej! Vad tror du om budet nu? Acceptperioden förlängdes och nu säljs nobinaaktien för närmare 108 kr. Läste att UBS och Lazard ökat sitt innehav. Jag valde att inte sälja av och är nu ngt nervös… Har inte heller tidigare varit involverad i en uppköpsprocess så vet inte heller om detta är en utveckling som är i linje med att ett bud väntas accepteras.

  https://www.avanza.se/placera/telegram/2022/01/18/nobina-basalt-ager-886-och-forlanger-acceptperiod-oms.html

  Gilla

  • Per Gustafsson 19 januari, 2022 / 19:08

   Hej Annie, jag sålde på 107,40 för att istället placera om pengarna i mitten på december eftersom aktien förväntades stå still under budgivningen. Nu är vi dock nära deadline. Det värsta som kan hända är att budet inte går igenom och aktien faller tillbaka. Å andra sidan är det ett fint bolag med bra direktavkastning som jag gärna hade fortsatt att äga. Per

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s