Alcadon: dagens bästa efter förvärv

Dagens bästa i mina portföljer är elektronikutrustningsbolaget Alcadon Group där jag de senaste tre månaderna tagit position två ggr och mitt innehav är upp +31,23%. En bra utveckling på kort tid. Anledningen till dagens uppgång är främst att Alcadon har förvärvat 80 procent av 6X International som är en distributör av fiberoptiska lösningar och system i Belgien. Köpeskillingen är på 10 miljoner kronor. Alcadon finansierar köpet med egen kassa. I förvärvet ingår också en köp/säljoption på resterande 20 procent i 6X International. Bolaget är grundat 1991 och väntas i år omsätta 3,7 miljoner euro med ett ebitda-resultat på 200 000 euro. Aktien är hittills idag upp +3,30 % på en svag börs.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s