Ras i gruvaktien – dippköp

Det var inte bara Novo Nordisk jag dippköpte igår när den var ner -13% (se inlägg igår). Jag slog även till och tog in Lundin mining i portföljen när den rasade -15% pga förvärv och ny politisk majoritet i Chile där gruvan ligger. Världens börser var generellt negativa igår, vilket medverkade till en överreaktion enligt min mening. Både Novo Nordisk och Lundin Mining öppnar på omkring +1,3-2,0% idag i en positiv börs. Båda bolagen har alla möjligheter att nu överraska positivt, marknadens reaktioner ser jag inte som effektiva. De här nervösa och volatila dagarna försöker jag köpa på rött och sälja på grönt, eller köpa vid rädsla och sälja vid eufori som Buffet uttrycker det. Utifrån egen analys vågar jag gå emot analytiker och marknad. Det här är bara mina egna åsikter och ingen rekommendation och nämnda strategi är förenat med hög risk.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s