Dippköp – injektion i portföljen?

Idag faller börsen kraftigt, då passar jag på att leta efter dippköp. Det är ganska lätt att hitta överreaktioner när marknaden är så nervös. Novo Nordisk, nordens största börsbolag, öppnade idag med en nedgång på -13,0% och jag dubblerar min position i bolaget. Nedgången kommer efter fredagens besked om att en kontraktstillverkare som fyller sprutor för bolagets viktminskningspreparat Wegovy har drabbats av produktionsstopp, efter problem med så kallad god tillverkningssed. Efter detta har flera analyshus sänkt sin rekommendation för aktien. I fredags var mitt innehav upp +47% och efter påfyllningen idag ligger jag på +21,15%. Leveransproplematiken berör inte Novo Nordisks huvudprodukter inom diabetes. Det här är ingen rekommendation på något sätt, utan bara min egen dagboksanteckning, aktien kan lika väl fortsätta nedåt. I skrivande stund är aktien ned -10,92%.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s