2021 – ett oförglömligt börsår

Det är ingen tvekan om att man får vara nöjd med 2021. I början av året var det ESG, förnyelsebar energi och bolag som gynnades av hemmatrenden som gällde, sedan blev det mer fokus på tillväxt/serieförvärvare. Även investmentbolagen gick starkt fram till augusti/september. När ränteoron tog fart blev det trendskifte till bank, värdebolag, industri och bolag med price-powering. Det gällde att hänga med i svängarna. Dessa trendändringar blev utmärkta tillfällen att göra vinsthemtagningar och omallokeringar till vinnande sektorer. Under året gjorde jag 203 köp och 113 sälj av aktier. Grunden i mina investeringar är långsiktighet, men årets macrohändelser och bolagshändelser eller ibland egna strategier har skapat goda möjligheter till swingtrading. Jag föredrar tillväxt och swingtrading, men det skall nämnas att jag även har ett antal högutdelande värdebolag och D-aktier samt preferensaktier som levererat utdelningar likt en bombmatta med 185 utdelningstillfällen under hela 2021. Den dagen jag slutar med heltids aktiehandel kan jag tänka mig att satsa mer på utdelningsaktier. Jag tar ett år i taget och jag har bestämt mig för att köra aktivt hela 2022. Förutom aktiehandel har jag även en hedge i portföljen med ädelmetallerna guld, silver, platinum och palladium. Priset på ädelmetaller har inte varit någon höjdare under året, det är först i slutet av året det tagit fart när den faktiska inflationen tagit fart. Ränteportföljen består av fastighetslån på plattformarna Tessin och Kameo samt personlån på Lendify och Brocc. Här får ränta på ränta effekten göra jobbet och jag återinvesterar ränteintäkter och amorteringar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s