Sälj ned till sovpunkten, eller….

Det smärtar tre gånger så mycket att se sin portfölj sjunka i värde jämfört med glädjen när den stiger. Ligger du vaken om natten och tänker på hur mycket din portfölj rasat den senaste månaden. Då är det dags att se över din strategi. Själv har jag nästan helt omallokerat till trygga värdebolag och gärna med utdelning. Trygga hamnar i dessa tider är t ex bank, hälsovård, teknik, verkstad, råvaror, dvs bolag med rimliga värderingar och price powering som kan hantera en inflations- och räntemiljö. Just nu är det inte läge att dippköpa bolag med höga multiplar. Trots rasen bland dessa bolag är många fortfarande högt värderade, och fallhöjden kan vara fortsatt stor. I Sverige steg börsen med 34% 2021 och var på topp i Europa. Därför är fallhöjden extra stor på Stockholmsbörsen. Vi ser nu att svenska börsen också faller mer än flera börser i Europa. Därför är det en god idé att även addera europeiska storbolag till portföljen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s