En sorgens dag

Det är en sorgens dag vi vaknar till när får besked om att Ryssland oprovocerat och olagligt bombar ett självständigt och demokratiskt Ukraina. Jag tänker på folket i Ukraina som utsätts för detta övergrepp. Det är också sorgligt för ryska pojkar och flickor som tvingas deltaga i invasionen. Det är en tragedi inte bara för Ukrainska folket utan även för det Ryska folket. Omvärlden är på väg att isolera Ryssland för detta krigsbrott. Vad finns det för motkrafter i Ryssland mot Putin? Putin har i sin ensamhet fallit in i någon slags förvirrad omvärldsbild med en massa konstruerade hot mot Ryssland. Ryska börsen kollapsar idag med en nedgång på -50% och i övriga världen faller börserna med 2-3%. Vanliga marknadsregler slås ut och allt faller mer eller mindre. I västvärlden är den här invasionen till viss del inprisad i marknaden. Den enda som stiger är ädelmetaller och oljepriset. De flesta bolag står starka i en hittills stark konjunktur med viss överhettning efter pandemisubventionerna. Det är naturligvis tragisk för bolag som Ferronordic som har stor exponering mot Ryssland som därmed faller mer än övriga bolag. I detta nu är det inte läge att ta några avgörande investeringsbeslut. Jag håller mina positioner. Det är istället viktigare än någonsin att kämpa för fred och demokrati i världen. Vi måste stå enade i stödet till Ukraina.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s