Mentalt jobbig börs, men två nya positioner igår

Det är mentalt jobbigt att vara på börsen i år, men skönt med lite gröna siffror idag, som mest  har sverigeportföljen varit upp över två procent och i skrivande stund ligger OMX30 på omkring plus en procent. Det märks att riskaptiten finns kvar hos köparna. Sådana här dagar med uppåtrekyl omallokeras det till bolag som har varit förlorare på de röda dagarna och i botten finner vi de röda dagarnas vinnare som t ex Boliden, SSAB och SAAB. Just nu njuter jag av upprekylen, men igår när det såg som värst ut tog jag position i Hexpol och Nobia. Två bolag som nu har oerhört rimliga värderingar och som inte är så populära på börsen för tillfället. Båda välskötta med bra balansräkningar och överraskande bra direktavkastning i år. Just nu går det inte att förutsäga någonting, trots uppåtrekylen i skrivande stund är jag inte säker på att börsen stänger på grönt ikväll. Vid börsöppning tog jag t ex position i XACT Bear, men fick sälja efter 10 minuter då börsen helt oväntat vände upp. Ingen blev gladare än jag av vändningen och att vi får njuta av gröna siffror.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s