Aktieportföljens kalender v 13 – utdelningskranarna öppnas

Efter alpin skidåkning i Sälen en vecka har jag nu anlänt till hemmabasen i Stockholm. Efter att portföljerna förra veckan gick sidledes börjar den här veckan desto bättre med en uppgång med +61.717,- kr och då har inte Nordamerikanska börserna öppnat ännu. I mina Sverigeportföljen toppar Intrum +8,9% och Cloetta +7,16%. Men med den nervösa marknad vi upplever vet man inte förrän börserna stänger om det stannar på grönt eller rött. Det som bådar gott är att de amerikanska indexterminerna visar grönt inför eftermiddagens öppning. Naturligtvis kommer dagens förhandlingar mellan Ryssland och Ukraina inverka på utgången. Den här veckan drar utdelningssäsongen igång på allvar. Inte mindre än sex utdelningar rasslar in i veckan. Eftersom jag i år satsar på stora bolag med bra kassaflöden har jag anledning att se fram utdelningarna kommande veckor. Jag har det närmaste året gått från tillväxt- till värdejägare, viket passat bra i denna oroliga vårvinter med krig, skenande priser och räntehöjningar. Jag är övertygad om att tillväxtbolagen snart tar fart igen, men för min egen del avvaktar jag innan jag börjar snegla på tillväxt igen. Så länge det är krig i Europa är marknaden oförutsägbar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s