Stark uppsida i Intrum

Mitt innehav Intrum stänger på +6,14% idag efter köprekommendation av Dagens industri. Efter flera trista år visar kredithanteraren Intrum styrka med sin rapport för fjärde kvartalet. Omstöpningen av bolaget går bra och vinsterna kan fortsätta att växa framöver, skriver Di. Intrum är på gång att ersätta 55 gamla system med en ny plattform. DI tror att bolagets vinster kan fortsätta att öka med hjälp av ytterligare effektiviseringar och nya EU-regler med licensiering av bolag som sköter bankfordringar. För 2022 och 2023 räknar Di med ökade vinster för bolaget och ett resultat på 34 kronor per aktie för 2023, vilket ger p/e 7. ”Om Intrum fortsätter att leverera i linje med fjärde kvartalet, kan mycket väl en värdering på tio gånger vinsten vara inom räckhåll”, menar DI och rekommenderar köp med en möjlig uppsida på runt 40%.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s