Aktieportföljens kalender v 15 – inflationsbesked

Åtta av mina bolag levererar utdelning kommande vecka och den första Q1 rapporten lämnas. Nu går vi in i påskveckan och börsen har halvdag på skärtorsdagen och stängt på långfredagen. Börserna i Nordamerika har endast stängt på fredag.På macrosidan hamnar onsdagens amerikanska inflationssiffror i fokus mot bakgrund av Fed-protokollets aggressiva formuleringar om dubbla räntehöjningar nedbantning av balansräkningen med 95 miljarder dollar i månaden inom de närmaste månaderna. Februaris 7,9 procent var den högsta takten på 40 år, men i mars väntas USA:s KPI enligt en Reutersenkät öka till 8,3 procent, efter att den ryska invasionen av Ukraina fått råvarupriserna att skena. Barclays spår att inflationen toppar på 8,5 procent i mars.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s