Svd: Cyberbrottslingar spelarApple rakt i händerna

Jag är en stor fan av Apple och deras produkter. Idag bekräftas det i Svd ett av av många argument om varför jag väljer Apple. Ni som följer mig vet också att jag sedan länge är aktieägare i Apple. Sedan köp är aktien upp +68%. Resten av texten är direkt citat från Svd:s artikel. ”Det fristående säkerhetsföretaget Appcensus larmade förra veckan om att personlig data skickades från elva olika Android-appar utan användarens vetskap. Google har nu stängt av apparna från sin appbutik Play store, men de kan fortfarande finnas kvar och användas på telefoner runt om i världen. Totalt är miljontals människor drabbade av läckan, som även kan ha påverkat användare i Sverige.” ”Dataläckage som dessa tycks bara ha förlorare, men det finns faktiskt ett undantag: Apple. Apples arbete kring säkerhet och integritetsfrågor har skapat en smått otacksam position för techjätten. Att IOS varit så beskonat från virus och andra attacker kan ha skapat uppfattningen att det inte ens är ett särskilt stort problem längre. Men experter inom cybersäkerhet rekommenderar ofta att använda Iphone och Ipad då deras sätt att hantera potentiella virus och andra skadligheter på många vis är överlägset konkurrenterna – däribland PC, Android och för den delen även Apples egna Mac-produkter.”

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s