Aktieportföljens kalender v16 – värderingarna är nu rimliga

Tre rapporter och en utdelning att se fram emot. Sedan torsdagens börsstängning har räntan på den amerikanska tioåringen har stigit brant och noteras nu kring 2,85 procent, den högsta nivå sedan december 2018. Även oljepriset har stigit sedan Stockholmsbörsens stängning. Efter en stark återhämtning från den 8 mars har det återigen blivit oroligt på aktiemarknaden. Stockholmsbörsen visade röda siffror under fem av de sju senaste handelsdagarna innan index stängde kring nollan på skärtorsdagen. Min strategi har ändå gett ett positivt portföljresultat dessa dagar. Jag är inte jätteorolig eftersom marknaden agerar som man förväntar sig. Det är klart att börsen går ned när räntorna går upp så fort. Jag tror ändå inte att bottennivåerna i mars kommer att utmanas. Värderingarna är nu rimliga.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s