Ökar likviditeten i bearish marknad

Jag ökar likviditeten i Sverigeportföljen i två steg och av två skäl. Jag tror att vi kommer att få se en bearish marknad en längre tid och jag har eventuellt en investering i en studentbostadsrätt till ett av mina barn som väntar. Under en bearish marknad kommer vi att uppleva många återhämtningar som lockar oss att gå in igen, men trenden är nedåt så länge inflationen inte visar en tydlig nedgång. Risken för recession har nu ökat betydlig med de kraftiga räntehöjningarna och då kan vi få ytterligare kraftiga fall på börsen. Jag ökar likviden, rensar ut i sverigeportföljen, och investerar i en bostadsrätt eller är redo att gå in igen. Under väntetiden kör jag kortsiktig handel med den ökade likviden medan det långsiktiga innehavet sverigeportföljen får tuffa på. Utlandsportföljen som klarat behålla sitt värde i år får vara orörd än så länge.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s