Rapportmorgon, inflation och landsvägscykling

Jag befinner mig på en ö i Blekinge skärgård och njuter av den svenska sommaren. Lite avslappnat följer jag DI:s börsöppning med kvartalsrapporter. Mitt innehav Afry rapporterar med en stark rapport med omsättning och resultat över förväntan. Rapporterna från andra bolag ser också bra ut, men på macrofronten hägrar mörka moln. Inflationstakten i Sverige uppgick till 8,5 procent i juni i årstakt. Det är klart högre än de 8,0 procent som analytikerna hade väntat sig i genomsnitt, och högre än prisökningstakten på 7,2 procent i maj. Enligt SCB var inflationstakten den högsta sedan juli 1991. USA annonserade igår att landets inflation uppgick till 9,1 procent i årstakt i juni. Vilket var högre än analytikerkonsensus på 8,8 procent. Detta innebär att det är den högsta inflationen i USA på 40 år. På börserna ökar oro för en lågkonjunktur. Nu skall jag damma av landsvägscykeln och långsamt rulla 50 km i ensamt majestät med stackmoln, sol och havsvindar som svalkar. Jag njuter av den svenska sommaren som jag föredrar framför hettan i mellan- och Sydeuropa.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s