Bäst och sämst v 35

Portföljerna backade tillsammans -2,17%, men allt är inte minus. I den klart nedåtgående trend vi befinner oss i är det hedgefonderna som går bäst. Båda fonderna är nu mina två största innehav. Båda fonderna är så kallade CTA hedgefonder med kvantitativ kapitalförvaltning. Det är fonder som arbetar med hjälp av egenutvecklade datamodeller, där datorn systematiskt sköter placeringarna. Den här typen av hedgefonder har gått bäst i år. Lynx är i år upp +26% och SEB Asset +19%. De fem sämsta utfallen drabbade hälsovårdssektorn med AstraZeneca och Novo Nordisk. Båda bra defensiva bolag som ligger på plus i år, särskilt Astra som är upp +25%. Energi med innehaven Orrön Energy och Orsted är volatila innehav och nu blev det en negativ vecka. Orrön är årets kursraket och är upp 51%, så här får man räkna med hög volatilitet.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s