Daglig inspiration för investerare

Det är viktigt att göra sin egen analys, men för att kunna göra det krävs en hel del informationsinsamling och inläsning. Här är några av mina viktigaste källor där jag inhämtar information och inspiration. Det finns mycket mer, men det skulle bli ett för långt  inlägg om jag tog med allt. Handelsbankens och SEB:s makropoddar: Tidigt på morgonen kommer makronyheterna. SvD Näringsliv: Ger en bra överblick om aktuellt i samhällsekonomin blandat med spännande artiklar. Investing.com: Vart pekar indexterminerna innan börsöppning. Här har jag bevakningar på viktiga signaler som USA:s tioåriga ränta, guldpris, dollar/sek m m. Dagens industri: Jag läser både tidningen och tittar i appen varje dag. Omistlig informationskanal. Placera nyhetsbrev: Nyttig läsning innan börsöppning. Di-tv: Perfekt start på börsdagen tillsammans med Di:s börsmorgon. Nordnet: Det här är min plattform. Börsdata Pro: En oersättlig app med data om alla bolag. Börskollen: En utmärkt app för bevakning av bolag m m. Perfekt när när vill hitta nyheter om bolag. Swedbank: Jag läser Aktiellt med morgonrådet, OMXS30 teknisk analys, fokusportföljen, nordiska favoriter och sektorsfavoriter. ibindex och fbindex: Bra sammanställning av investmentbolagens och fastighetsbolagens substansvärde och aktiepris som visar rabatt eller premie. Aktiespararna: Läser deras nyhetsutskick och tidning, självklart är jag medlem. Bolagsnyheter: Årsredovisningar, kvartalsrapporter och kapitalmarknadsdagar är så nära källa man kan komma. Böcker om investeringar: Jag försöker alltid att ha en bok på gång. Just nu ligger läser jag ”Corporate valuation” av David Frykman och Jakob Tolleryd.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s