Vecka 45, vad är på gång? Bear eller Bull

Vilken vecka, aktieportföljerna rusade, men dollarn och hedgen drog ned resultatet, även om jag hamnade på ett helt okej plus. Kortsiktigt är det inte kul att vara hedgad en sån här vecka samtidigt som kronan stärktes både mot både dollarn och euron. Priset för att vara hedgad när börsen rusar är som att bromsa när bilen försöker accelerera. Nu är tiotusenkronorsfrågan; kommer makrohändelser att bekräfta veckans uppgång? Är det en vändning vi ser på börsen? Ska jag börja minska i hedgen? Är kommande makroekonomiska utmaningar med slowdown och contraction inprisade? Jag gillar inte att fundera över detta, jag älskar det.

Annons

2 reaktioner på ”Vecka 45, vad är på gång? Bear eller Bull

 1. Ulf Söderlund 12 november, 2022 / 13:49

  Hej Per
  Går det ens att logiskt resonera sig fram till vad som ska hända närmaste dagarna?
  Vad är det som driver såna enorma svängningar, är det mest datorer och program eller människor som du och jag?
  Consensus är väl annars att inflationens inverkan på vinster kommande kvartal gör att många aktier kommer att slaktas i framtiden.
  Men i närtid så ska börsen upp säger många. Men blir det så?

  Gillad av 1 person

  • Per Gustafsson Ohlin 12 november, 2022 / 14:44

   Hej Ulf, i en normal värld borde börsen gå ned på måndag. Troligen är förra veckan rally en kombination av lättnad efter USA:s inflationsbesked och att blankarna på torsdagen och fredagen fick köpa tillbaka sina positioner. Det positiva är kanske att vi får en högre botten vid nästa nedgång. Jag har ännu inte bestämt mig om jag skall dra ned t ex en femtedel på hedgen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s