Min aktievecka 46 – utdelningar och osäkerhet inför inflationsbesked

En ny vecka anländer med tre utdelningar och rapportperioden är nästan över. Inflationen i USA har toppat och bromsar in snabbare än väntat. I Sverige är osäkerheten stor inför tisdagens statistik för oktober. Bankernas prognoser för KPIF är alltifrån 8,7 procent till 10,1 procent – jämfört med prisökningarna i september som låg på 9,7 procent. Delvis förklaras prognosskillnaderna av osäkerheten kring de sjunkande elpriserna och vilken påverkan det kommer ha. I veckan kommer det att avgöras om jag kommer att minska på hedge/likviditet och växla upp i aktier.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s