Pivot på börsen när PMI bottnar

Jag följer PMI-indexet noga eftersom flera börsvändningar historiskt har inträffat när PMI vänder uppåt igen. PMI-total försvagades i november till 45,8 från nedreviderade 46,6 i oktober. Fler lågkonjuktursindikationer är minskad orderingång och lägre produktion men också, inte minst viktigt, minskade prisökningar från leverantörsledet vilket dämpar inflationen. Så fort jag ser en liten krok uppåt i PMI-indexet tror jag på en långsiktig vändning på börsen. Vi lever i en global värld och konjunkturnedgången i svensk industri samvarierar väl med flertalet länder. När får då vi se en botten i PMI- indexet? Det är tiotusenkronorsfrågan, men det vi kan göra är att följa indexet och ha krut kvar när indexet vänder.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s