Investerardygnet: Är räntesänkningar bra för aktier? Det beror på…

Bara om den inte sammanfaller med en recession enligt SEB. Det visar sig att om räntesänkningen skett i samband med en recession så har börsen fallit med närmare 30 procent under det kommande året (svarta kurvan i diagrammet). Så var fallet exempelvis såväl 2001 som 2007. Risken är uppenbar att situationen är densamma den här gången. Har räntesänkningen däremot inte skett som följd av en recession får börsen istället en rejäl vitamininjektion. Under det följande året har börsen gått upp med hela 40 procent. 2019 är det senaste exemplet.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s