Bästa börsstarten sedan 2009, men är det för tidigt att släppa garden?

Inte sedan 2009 har vi haft en sådan här bra start på börsåret enligt Di. Stockholmsbörsen har ökat med 4,1% de fyra första dagarna. Anledningarna är bl a större investerares omdisponeringar vid årsskiftet, Kinas lättande av covidrestriktioner, fallande inflation i Tyskland och Frankrike, den milda vinter, och sist men inte minst finns det en trötthet efter ett uselt börsår 2022. För min egen del tror jag inte att kommande makrohändelser och bolagsrapporter kommer att bekräfta en fortsatt utveckling på den här positiva trenden. Däremot tror jag chansen ökar för fler positiva överraskningar än tidigare. Med en mix av negativt och positivt lär det det bli en skakig närtid. Naturligtvis är mitt huvudintresse aktier, men i svåra börstider behöver man komplettera med alternativa placeringar. I mitt fall har det blivit ETF:er i Guld, HY och IG företagsobligationer samt råvaror. Jag behåller även mina andelar i så kallade CTA-hedgefonder med kvantitativ kapitalförvaltning som utvecklats starkare det senaste året än andra hedgefonder. Jag har bl a andelar i Lynx Dynamic och SEB Asset Selection. Jag kör även fastighetslån via Kameo, Tessin och personlån genom Lendify och Brocc. Jag kompletterar detta med kortsiktig dagshandel vid negativa börsdagar, då jag kan ta position på nedgång.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s