Fortsatt börsrally – förvärvare i topp

Börsfesten fortsätter in på årets tredje veckan och Stockholmsbörsen stänger på plus efter en svag inledning. 30 av mina innehav stänger på plus, varav 19 innehav stänger på mer än +0,50%. New York börsen var stängd idag. Teknikhandelsbolaget Indutrade toppar min portfölj idag. Jag plockade upp aktien i mitten på december och den har stigit 11% sedan dess. Indutrade har en stark balansräkning och har kraft att fortsätta att växa både via förvärv och organiskt. It-konsulten TietoEvry har stigit 22% sedan köp trots ett utmanande år med löneinflation och en inte obetydlig verksamhet i Ukraina. En ny strategi och avknoppningsplaner verkar få fart på aktien. Volvo Cars överaskar och är upp 6,4% i år. Ventilationsbolaget Lindab har goda tillväxtutsikter, då 85 procent av alla byggnader i EU inte anses vara energieffektiva.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s