SvD: Osäkert om jättesatsning på vindkraft blir av

Jag har fyra vindkraftsbolag i mina portföljer och följer branschen med stort intresse. Vi behöver mer fossilfri energi för att undvika en klimatkrasch. Ett av bolagen danska Orsted vill satsa över 100 miljarder kronor på sex nya vindkraftsparker längs den svenska kusten. ”Sex stora vindkraftparker längs den svenska kusten som tillsammans ska producera 18 GW el. Men det finns en stor osäkerhet och det är att bolaget ännu inte fått grönt ljus från den svenska försvarsmakten, som hittills haft en negativ attityd till att godkän- na vindkraft.” ”De planerade vindkraftparkerna ska teoretiskt kunna leverera halva Sveriges elbehov en dag med ideala vindförhållanden. -För svensk del vore det en riktigt bra affär att investera i stamnätet också till havs, när man ser till vad elpriserna har varit i Sverige. Om man hade kunnat realisera de mest långt gångna projekten för havsbaserad vindkraft hade elpriserna varit mycket lägre enligt Orsted.” (Svd)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s