Microsofts rapport bättre än väntat – aktien stiger

Techjätten Microsoft delårsrapport är viktig för börshumöret på andra sidan Atlanten. Microsofts vinst per aktie minskade med 6,5% i det senaste kvartalet jämfört med motsvarande period för ett år sedan, vilket ändå var något bättre än förväntat. Omsättningen ökade med 2% till 52,7 miljarder dollar, vilket var sämre än förväntat. Tillväxttakten var den lägsta sedan 2016. Positivt är att Microsofts intäkter för intelligenta molnsegmentet ökade med 18% och för hela molnverksamheten med 22%. I efterhandeln steg aktien med ca 4% i natt. Som helhet tycker jag det var ett positivt besked som inte kommer att försämra det goda börshumöret. Förhoppningsvis kan rapporten hjälpa till lyfta S&P500 mer stabilt över MA200,

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s