Min aktievecka 5 – räntebesked, rapporter, inköpsindex

En avgörande vecka väntar, med viktiga räntebesked och flera rapporter. Jag har 14 rapporterande bolag och en utdelning. Årets börsuppgång kommer att sättas på prov. Det är fullt möjligt att FED gör sin sista räntehöjning på onsdag med förväntade 0,25 punkter. Inflationen har backat till 6,5% i USA, så det kan vara dags slå av på takten. I Europa ligger vi efter i räntecykeln och ECB och Bank of England förväntas på torsdag höja räntan med 0,5 punkter. I Sverige redovisas inköpschefsindex för tjänstesektorn och industrin. Industrin har inte sett tillväxt på fem månader, men det finns tecken på att inbromsningen stannat av. Dessutom kommer tillväxt och inflationssiffror för EMU och den amerikanska jobbrapporten för december.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s